وبلاگ خوراکی ها

معرفی تغذیه های سالم و مقوی

وبلاگ خوراکی ها

معرفی تغذیه های سالم و مقوی

طرز تهیه “دلمه برگ مو” غذای پرطرفدار ترکی

دوشنبه, ۳ خرداد ۱۴۰۰، ۰۱:۲۸ ب.ظ

طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی و خوشمزه تبریزی با گوشت چرخ کرده

“دلمه برگ مو”، یکی از لذیذترین غذاهای فصل بهار است که اگرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر می رسد، ولی مرحله آماده سازی سخت و وقت گیری دارد.

 

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو

  •    برگ مو:به مقدار لازم

  •    گوشت چرخ کرده:300 گرم

  •     برنج:یک پیمانه

  •    سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر:300 گرم

  •    پیاز متوسط:دو عدد

  •     لپه:یک پیمانه

  •    نمک:به مقدار کم

مواد لازم برای چاشنی دلمه

  •     آب:یک پیمانه

  •     سرکه:نصف پیمانه

  •     شکر:یک قاشق غذا خوری

  •     نمک:به مقدار کم

دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

لپه و برنج را جداگانه خیس کنید .و بعد نیم پز کنید.

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زرد چوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.

وقتی رنگ پیاز طلایی شد ، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. 

 برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت در حال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید.در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد ، آنها را از روی حرارت بردارید.

و مواد را داخل برگها  به صورت بقچه ای بپیچید.اگر برگهایی که استفاده میکنید تازه هستند باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند. 

سپس دلمه ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.

در قابلمه را ببندید تا دلمه ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.

 طعم چاشنی دلمه:

برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو ، آب ، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.

دقت کنید سرکه را  هنگام دم گذاشتن دلمه ها  اضافه نکنید .

فوت و فن پیچیدن دلمه ها

برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی.

اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه.

برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچید. 

دلمه برگ مو

نکات:

اگر سرکه را در هنگام دم گذاشتن اضافه کنیم باعث سفت شدن برگ ها می شود.

می توانید به جای سرکه از آبلیموی تازه نیز استفاده کنید

نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو

دلمه برگ مو جزو دلمه و کوفته میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدود 1 ساعت و

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .

دلمه برگ مو را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۳/۰۳
ُسینا عبدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی